Stukjes op je bruiloft

Stukjes op je bruiloft

Opeens hadden we een discussie: stukjes op onze bruiloft, doen of niet doen? Het onderwerp kwam zomaar ter sprake en ik dacht dat Ron en ik het daar wel over eens waren. Ik wilde absoluut geen stukjes en dat wou ik straks ook kenbaar maken in de trouwkaart. Ron dacht daar anders over. Maar gelukkig zijn we er wel uit nu.

Gênante sketches en het ABC-tje

Ik ben zelf te vaak op bruiloften geweest waar er sketches werden opgevoerd die ronduit gênant waren. Het zijn vaak de vrienden van de bruidegom die het dan leuk vonden om allerlei anekdotes uit zijn verleden – ten overstaande van de hele trouwerij – nog eens dik aangezet voor het voetlicht te brengen. Soms zelfs met seksuele toespelingen en ex-vriendinnen erin. Ik denk dat geen enkele vrouw dat kan waarderen. Je bruiloft moet een mooie dag zijn toch? Bijna net zo erg, maar wat je ook nog steeds weleens ziet zijn suffe ABC’tjes. “De A die is van … ” Vre-se-lijk. Die stukjes duren altijd te lang, niemand vindt ze grappig en achterin de zaal zijn ze niet te volgen.

Persoonlijke noot

Maar toen bracht Ron in dat je jouw gasten – de mensen waarom je geeft – toch ook wel de kans wil geven iets van hunzelf in te brengen op je feest. En dat is natuurlijk ook zo. Ik heb weleens meegemaakt dat een zus van de bruid een prachtig lied ten gehore bracht. Heel emotioneel. Of dat de beste vrienden van het stel een hele gave video presenteerden met daarin allerlei dierbare herinneringen.
Als je dan in je trouwkaart zet: ‘liever geen stukjes’ dan loop je dat dus zeker mis.

Ceremoniemeester en DJ

Ron en ik hebben een compromis bedacht na overleg met SKYFLY.nl. Collega’s, vrienden en familie die meelezen, let op ;) We hebben de ceremoniemeester gebriefd over wat we wel en niet willen. Als mensen een stukje willen doen dan kan dat in overleg met de ceremoniemeester. Die zal daar wat sturing aan geven en ook zorgen dat de eventuele voordrachten passen in het feest. Sowieso: geen stukjes na de openingsdans. Als het feest in volle gang gaan we dat niet verstoren. En als gasten niet de behoefte voelen om een stukje te doen is het ook prima. Het wordt hoe dan ook een mooi feest.

Marketingmanager Kelly (28) en bouwondernemer Ron (33) kennen elkaar vier jaar. Ron heeft Kelly vorig jaar ten huwelijk gevraagd en op 31 oktober gaan ze trouwen. SKYFLY.nl mag de muziek op hun bruiloft verzorgen. En op ons verzoek houdt Kelly een blog bij over de voorbereidingen.

Maandelijkse demodagen
Altijd vervangende DJ's
Persoonlijk contact met DJ
Heldere all-in prijzen
DJ's door heel Vlaanderen en Nederland

Menu

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×